I.N.D.O.

Dit project is één van de meest toffe avonturen die ik heb beleefd de afgelopen jaren. In 2015 werd ik voor Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 Regio Rotterdam (zo, een hele mond vol) geïnterviewd door Tenny. We wilden namelijk een klein monument, het Straatsieraad, neerzetten op de Boompjes, onze herdenkingsplek. Daarvoor hadden we wat media-aandacht nodig en ik mailde OPEN Rotterdam.

De volgende dag kwam Tenny, gewapend met zijn camera, mij en Mieke, de oprichter van de stichting, interviewen. Erna dronk Tenny nog een kop koffie bij me en vroeg hij zich hardop af of we niet samen een project konden doen. Hij wilde al een tijdje iets met zijn roots doen, ik had een netwerk. Binnen 2 weken dienden we een plan in bij de mediaregeling van Rotterdam en…. dat werd goedgekeurd! Inmiddels hebben we drie seizoenen gedraaid en ik ben er TROTS op! Het project heeft me het eerste seizoen tot tranen geroerd, wanneer eerste generatie Indische-Nederlanders hun ervaringen met me deelden. Het tweede seizoen werd ik zo geïnspireerd door de ondernemende Indische en Molukse jongeren die hun achtergrond gebruikten om iets neer te zetten, van kunst naar gin tot complete community. Prachtig!
Tot slot kroop Tenny vóór de camera en ontmoette hij jongeren van de andere culturen die Rotterdam rijk is en vergeleek hij de Indische met hun eigen cultuur. Welke overeenkomsten zijn er, wie zijn onze helden, hoe trots zijn we op onze roots?

Een project dat compleet uit mijn comfort zone lag, maar misschien juist daarom zo tof was. Maar wat was ik opgelucht toen seizoen 3 een wrap was!

Gisteren sprak ik Tenny. Hij vroeg me: denk je wel eens aan een seizoen 4….?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu